
Malzemeler ;
1 cay bardağı ev yapımı labne (keci sutuyle yaptığım labneyi kullandım)
1 cay bardağı ev yapımı yoğurt ( keci yoğurdu kullandım)
1 yumurta sarısı (1 yaştan buyukler icin tam yumurta)
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 cay bardağı yulaf unu
1 cay bardağı irmik
4 adet kuru incir
4 adet ince cekilmiş ceviz
Yeteri kadar tam buğday unu
Hazırlanışı ;
İncirler sıcak suda 10 dakika bekletilip yumuşatılır. Yumuşayan incirler kucuk kucuk doğranır. Tam buğday unu haric tum malzemeler yoğurma kabına konur. Tam buğday unu yavaş yavaş eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. İstenilen şekil verilerek 175 derecede uzeri kızara kadar pişirilir. Minik yavrulara afiyet bal şeker olsun.
__________________