
Lutenitsa tarifi icin malzemeler
3 kg salcalık domates 1 kg kırmızı etli biber Yarım kilo patlıcan 250 gr havuc 2 cay bardağı sirke 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz şeker 1 cay bardağı zeytinyağı
Lutenitsa Nasıl Yapılır
Havucları temizleyip haşlayın. Kırmızıbiberlerle patlıcanları ateşte kozleyip kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyun. Tum sebzeleri mutfak robotundan gecirin. Harlı ateşte surekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Goz goz olunca tuz, şeker, sirke, ince kıydığınız sarımsak ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara aktarıp buzdolabında muhafaza edin.
lezzet
__________________