Patlıcan Turşusu
Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Sure 40 dk. Kac Kişilik 15 Yontem
2 kg patlıcan
2 Adett havuc
10 Adet kereviz sapı ve yaprağı
1 Adet kok kereviz
15 Diş sarmısak
1 Corba kaşığı kırmızı pul biber
1 Litre sirke
1 Kahve fincanı tuz
Hazırlanışı Turşuluk kucuk, cekirdeksiz patlıcanları sıcak suya atarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sudan cıkardığınız patlıcanların suyunu suzerek bir tepsiye koyun. Patlıcanların uzerine kucuk bir tepsi ortun ve bu tepsinin de uzerine herhangi bir ağırlık koyularak bastırılır (mesela su dolu bir tencere olabilir). Boylece acı suların cıkmasını sağlayın. Bu durumda butun bir gece ve gunduz bırakılır. Ertesi gun, patlıcanların uzunlamasına karınları yarın. Bu arada patlıcanlara dolduracağınız ic hazırlanmış olmalıdır. Sarmısakları dovun, kereviz yapraklarını kıyın, kok kerevizi soyup haşlayın. Haşlanmış kok kerevizi kucuk kucuk kıyın ve hepsini birden pul biberle karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz ici parlıcanlara doldurun. Kereviz saplarını ince ince bolerek ip haline getirin. İp haline getirdiğiniz kereviz saplarıyla patlıcanları sarın. Dolma patlıcanları kavanova yerleştirin. Aralarına havuc dilimlerini sıkıştırın. Uzerine ağırlık koyup, tuzla sirkeyi karıştırarak dokun ve kapağını kapatın. Gun aşırı suyunu savurarak ekşimeye bırakın. Bir hafta bir sirkesini değiştirirseniz, bir yıl sureyle bu turşuyu saklayabilirsiniz.
__________________
Patlıcan Turşusu
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Patlıcan Turşusu