Balık Turşusu
Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Sure 40 dk. Kac Kişilik 18 Yontem
1 kg balık (kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Corba kaşığı tuz
Hazırlanışı Kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi balıklardan yapılır. Once balıklar temizlenip filetosunu cıkarılır. Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gun tuzlanmış balıklar bir tepsi icinde bekletilir. Ertesi gun tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Birkac adet tane karabiber serpiştirin. 1-2 diş karanfil koyup uzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, centilmiş sarmısakları koyun. Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 corba kaşığı tuz koyarak eritin. İcine 3 adet limon suyu sıkın. Hazırladığınız bu suyu balıkların uzerine dokup bir ağırlıkla bastırın. Bu balık turşusu 2-3 gun icinde ikrama hazır olur. Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.
__________________
Balık Turşusu
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Balık Turşusu