Keşkek
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
250 gram gerdan eti
2 corba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1- Buğdayı 1 gece onceden islatin. 250 gr. gerdan etini duduklu tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Duduklu tencereden alın.
2- Başka bir tencereye kemiklerinden ayrılmış etleri koyun. Buğdayları suzup, tencereye ekleyin.
3- 4 su bardağı et suyu ilave edin. Buğday eriyinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, sıcak haliyle 5 dakika mikserle carpın.
4- Servis tabağına alın. 2 corba kaşığı tereyağını eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin uzerinde gezdirin.
__________________
Keşkek
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme