
Malzemeler:
1 hindi ( 5-6 kg ağırlıkta)
3 baş soğan
2 baş havuc
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Tuyleri ve ici temizlenmiş hindiyi once alazlayın. Bacaklarını gerisine gecirip icini ve dışını iyice yıkayın. Katısını, ciğerini icine koyup bol suyla ateşe oturtun. Dorde bolumuş soğan, havuc, tuz ve karabiber katıp once hızlı sonra yavaş ateşte etler yumuşayana dek pişirin. Pişen hindiyi bir fırın tepsisine alın; icinden katısını ve ciğerini cıkartın. Hindinin uzerine 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı şeker karışımından surun. Pirinci once yıkayın sonra da sıcakca suyla 30 dk bekletin. Soğanları incecik doğrayıp fıstıklarla beraber tereyağı ve sıvıyağda hafifce kavurun. Sonra suzulmuş pirinci katıp 5-10 dakika daha karıştırarak kavurun. Kestanelerin kabuklarını cizip tavada veya fırında kızartarak dış ve ic kabuklarını cıkartın. Kavurduğunuz pirince tuz, karabiber, tarcın, bahar, şeker, yıkanmış kuşuzumu, kestane ve 1,5 lt hindi suyu koyup, once hızlı sonra yavaş ateşte, suyunu cektirin. Kıyılmış dereotu katıp, ustu kapalı olarak 15-20 dk demlendirin. Hindiyi fırında cevirerek kızartın. Sonra buyuk bir tepsiye alın; cevresine ic pilav koyun. Hindinin boynunu ve ayaklarını suslu kağıt veya folyoyla susleyin. Hindiyi dilimler halinde kesin ve pilavla birlikte servis yapın.
__________________