MALZEMELER
2,5 su bardağı beyaz fasulye
Yarım cay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 adet buyuk boy havuc
2 yemek kaşığı limon suyu
4-5 diş sarmısak (dovulmuş)
1 adet defne yaprağı
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
6 adet enginar (taze veya konserve)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Geceden ıslatılan fasulyeyi suzelim.
Bir tencerede once sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dovulmuş sarmısakları, kup doğradığımız havucları soteleyelim. Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım.
Uzerini bir parmak gececek kadar soğuk suyunu ekleyelim.Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Ancak yemeğimiz pişerken icine son 20 dakikadan once limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim. Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin icine son 5-6 dakika oncesinde eklemeniz yeterli olacaktır.
Pişince icindeki defne yaprağını cıkartalım. Uzerini ince kıyılmış maydanozlarla susleyerek servise sunalım.
__________________
Enginarlı Kuru Fasulye
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Enginarlı Kuru Fasulye