MALZEMELER
150 gr (3/4 su bardağı) bulgur (koftelik)
500 gr yağsız ve sinirsiz dana kıyması
2 diş sarmısak
tuz, karabiber
1 cay kaşığı toz hardal
1/2 demet maydonoz
60 gr (4 corba kaşığı) margarin
5 adet hamburger ekmeği
Garnitur İcin
5 orta boy domates
100 gr (1 orta boy) soğan
ketcap
hardal
acıbiber sosu (isteğe bağlı)
5 adet orta boy kornişon turşu

YAPILIŞ TARİFİ
Ilk olarak sarmısağı ve maydanozu ince kıyın; garnitur icin ise domatesleri ve kornişon turşuyu dilimleyin; soğanı kucuk kupler halinde kesin; kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayın.
Bulguru kucuk bir tencereye koyup, uzerini ortecek kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, bulguru 30 dakika şişmeye bırakın. Bu surenin sonunda bir suzgecten gecirin. Suzgecte kalan bulguru da ellerinizle sıkarak, kalan suyu atın. Bir kapta bulguru, kıymayı, sarmısağı, tuz, biber, toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.
Bu harcı 10 parcaya bolerek her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı kofte haline getirin. Sana'yı bir tavada orta ateşte eritin. Yağ kızınca hamburgerleri tavaya koyup, birkez alt ust ederek, yaklaşık 7-8 dakika, etlerin uzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadat pişirin. Hamburger ekmeklerini ikiye kesip, ısıtın. Kofteleri ekmeklerin iclerine yerleştirin.
Domates, soğan, ketcap, hardal, acıbiber sosu (isteğe bağlı) da ekmegin icine ekleyin. Kornişon turşu ve kıvırcık salata yaprakları ile susleyip hemen servis yapın

__________________