Bildiginiz gibi hackshield monitoring adinda bisey getirdi. Bu sistem tamamiyle insan haklarina, bilisim yasalarina bildiginiz butun duzenleyici kurallara aykiridir. Sistem nasil calisir : Sistem bir truva atindan tamamen farksiz bir sekilde calisir. Inceledigim kadariyla UDP uzerinden surekli veri transferi yapiyor ve 3. kisiler tarafindan yonetilebiliyor. Yani teknik olarak iletisim alt yapisini cozdugum anda hepinizin bilgisayarina hackshield in bana sagladigi olanak ile girebilecegim. Konunun ikinci tehlikeli tarafi ise hackshieldin bu sistemin kontrolunu ntt ye birakmis olmasi yani ntt de konsolun basina gecen herhangi bi kisi bilgisayarinizdaki butun kayitli banka sifrelerini kaynak kodlarinizi yada bircok seyi omuzlayip goturebilir. Ntt nin bu zamana kadarki basarisizliklarindan dolayi ben sahsen kendi bilgisayarimda yanlislikla hackshield calistirir isem ethernet kablosunu cekip bilgisayarima format atmayi planliyorum. Suanda sistem olarak sessiz ban a gecmis bulunmaktalar yani sizin bot kullandiginizi algiladiklari anda size bir bilgi vermiyorlar logluyorlar kafalarina gore de bir sure sonra banliyorlar. Kolebot icin bu gunun gelecegini daha oncegen bildigimiz icin olusturulan altyapimizi cozduklerini sanmiyorum. Kendi testlerimde de herhangi bir sekilde banlanmadim. Banlanma isleri bu sekilde olduguna gore. banlanmak kacinilmaz oldugundan gelelim gelmis gecmis tum carlarimizin banlanmasini nasil engelleyecegiz. 1. adim : registry temizligi. knight online gelmis gecmis girdiginiz tum carlari registry de kaydetmektedir. registry anahtari: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KnightOnline buradaki karakterlerinizle ilgili bilgileri temizlerseniz bir nebze risk dusucektir. 2. adim : dosya kontrolu : knight online icerisindeki ksclerinizi ilk oncellikle tamamen temizleyin. cunku koruma onlemlerinden birinin de ksc alip servera yollamak oldugundan eminim. log.klg dosyalarini bi sekilde temizleyin. 3. adim : firewall kendinizi oynadginiz oyunun yetkisiz girisimlerinden korumak icin oyun esnasinda knight online in server ile 15100 portu disinda tcp udp vs baglanti kurmasini engelleyin. bahsettigim gibi bunlar banlanmanizi engellemiyecek olsa da tum karakterlerinizi riske sokmanizi engelleyecektir. ben bile sadece xp kurulu makineme flash disk ile derlenmis dosyalarimi atip test ediyorsam sizde biraz dikkatli olmalisiniz bence. ve oyunda oldugunuz her saniye kisisel bilgilerinizin tehlikede oldugunu unutmayin. ALINTIDIR __________________