Beşamel soslu ıstakoz

Her zaman severek yapacağınız eşsiz bir tarif.






Malzemeler

1 adet ıstakoz
2-3 adet arpacık soğan
1 corba kaşığı zeytinyağı
Yarım cay bardağı konyak
Yarım cay bardağı beyaz şarap
5-6 adet tane karabiber


Beşamel sos:
1 corba kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı un
1 su bardağı sut
Tuz, karabiber
1 su bardağı parmesan peyniri
Yapılışı

Istakozu 20 dakika haşlayıp, ikiye bolun. Etlerini cıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında kavurun. Konyak, beyaz şarap ve tane karabiberi ilave edip, kaynatın. Uzerine doğranmış ıstakozu katıp, 1-2 dakika daha pişirin ve kenara alın. Beşamel sos icin, tereyağını kızdırıp unu hafifce rengi donene kadar kavurun. Sut, tuz ve karabiberi ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Parmesan peyniri ekleyip, karıştırın ve ocağın altını kapatın. Hazırladığınız beşamel sosu, ıstakozlu karışıma ekleyip harmanlayın ve ıstakoz kabuklarının icine pay edin. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...
__________________