Malzemeler

4 su bardağı pirinc
500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
3 corba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet havuc
1 tatlı kaşığı salca
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
Yapılışı

Pirinci tuzlu su ile ıslatın. Kuzu etini 1 corba kaşığı tereyağında soteleyin. Kıyılmış soğan ve kup doğranmış havuc ekleyip kavurun. Salca, tuz ve karabiber ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edip, et suyunu cekene dek kısık ateşte pişirin.
Pirinci yıkayıp, suzun. Kalan 2 corba kaşığı tereyağında kavurun. 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edip, suyunu cekene dek kısık ateşte pişirin. Kucuk ve yuvarlak kapların tabanlarına pilav yerleştirin. Uzerlerine etli harcı pay edin. Kalan pilavı uzerine bastırarak koyun. Servis tabağına ters cevirip cıkarın. Arzuya gore, arta kalan etli harcı uzerlerine koyup servis yapın.
Afiyet olsun.
__________________