
Malzemeler
4 buyuk boy patates
500 gr kıyma
1 soğan
2 buyuk boy domates
1 havuc
1 salcalık kırmızıbiber
3 sivri biber
1 dal kereviz sapı
Tuz
8 Arnavut biberi
Sosu icin
3 buyuk boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hazır biber sos
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 dal kıyılmış fesleğen
1 tatlı kaşığı sirke
Hazırlanışı
Sosu icin domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını ısıtıp domatesi kavurun. Kıyılmış fesleğeni ekleyin. 1 bardak sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte domatesin suyu yarı yarıya azalana kadar pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, sirkeyi ve baharatını ekleyip tatlandırın. Patateslerin kabuğunu soyup buharda haşlayın. Kıymalı karışım icin soğanı soyup kıyın ve kıyma ile birlikte birkac dakika kavurun. Kup doğranmış havucu, biberleri ve domatesi ekleyin. Orta ateşte, suyunu hafif cekene kadar kavurun. En son ince doğranmış kereviz sapını ve tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu cekene kadar pişirin. Ocaktan alın. Patates haşlanınca enine ikiye kesin. İclerini hafifce oyup ısıya dayanıklı kaba aktarın. İclerine kıymalı karışımı doldurun. Acı biberleri uzerlerine dizin. Sosu kaba ekleyip 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp yemeği sıcak servis yapın. Kıymalı patates dolması artık hazır, afiyet olsun.
kynk
__________________