Kestaneli puding tarifi icin malzemeler
3 yumurta sarısı2 su bardağı sutYarım su bardağı sut kreması2 cay bardağı sut1 cay bardağı mısır nişastası2 gr safran2 cay bardağı tozşeker75 gr bitter cikolata4 kestane şekeri2 hazır mereng
Kestaneli puding Nasıl Yapılır
Sut ve sut kremasını bir tencerede karıştırıp ısıtın. Ocaktan alıp safranı ekleyin ve karıştırın.
Yumurta sarılarını bir kapta tozşekerle kopuk kopuk oluncaya kadar cırpın.
Mısır nişastasını 2 kucuk cay bardağı sutte eritin. Yumurta sarıları ile birlikte safranlı sute azar azar ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
Cikolatayı iri iri doğrayın. Bir kaseye alıp benmari usulu eritin. Merengleri bir tabağa ufalayıp 1 kaşık kadarını ayırın.
Safranlı pudingin yarısını kuplara paylaştırın. Uzerine cikolatanın yarısını gezdirin. Ufalanmış merengi serpiştirin. Kalan pudingi ekleyip kalan cikolatayı uzerine gezdirin. Kestane şekerleriyle susleyip ayırdığınız merengi serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
lezzet
__________________
Kestaneli puding
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Kestaneli puding