
Kabaklı Saroz boreği tarifi icin malzemeler
Malzemeler
3 hazır yufka Sos icin
1 kahve fincanı ayciceği yağı 1 kahve fincanı su İc harcı icin
2 orta boy kabak 1 yumurta 1 su bardağı lor peyniri 1 cay kaşığı tuz Karabiber Kırmızı pul biber
Kabaklı Saroz boreği Nasıl Yapılır
Boreğin ic harcı icin, kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin. Suzgece alıp suyunu suzun. Yumurta, lor peyniri, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalaradan ilkini geniş duz bir zemine yayın. Su ve ayciceği yağını bir kasede iyice cırpın. Yufkanın uzerine fırcayla surun. İc harctan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Bir kenarı sabitleyip diğer kenarı cevresinde sararak şekil verin. Tum malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Kapaklı bir kabın icine borekleri dizip buzdolabında bir gece bekletin. Fırın tepsisine dizip uzerine yağlı su surun. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
lezzet
__________________