Kopekler ile insanlar arasındaki dostluk ilişkisinde karşılıklı guven ve sevgi var. Ancak bazen ikisi arasında iletişim eksikliği olabiliyor. Bunun nedeni de kopeklerin iletişiminde kendilerine ozgu tavırları olmasından kaynaklanıyor. Eğer kopeklerle ile iyi iletişim kurmak ve onları anlamak istiyorsanız bu yazımızdan faydalanmalısınız.
Mutluluktan ne yapacağımı bilemiyorum.
Kopeğiniz cok mutlu olduğunda yerinde duramadığını vucut diliyle anlatır. Surekli olarak oyun oynamak ister. Bir dakika bile oturmaz. Sağa sola amacsızca koşturup durur. Ağız acık, gozler tam yuvarlak ve kulaklar dik durumda olarak surekli koşturur. Kuyruk hareketlidir. Size doğru yaklaşır ama yanınızdan hemen kacar. Burada ‘ben cok mutluyum, ne yapacağımı bilemiyorum hadi oyun oynayalım’ demek istiyordur.
Şu an cok korkuyorum.
Bu beden diline sahip kopekler başlarını one eğerler. Kulak da aşağı doğru eğik ve duz durumdadır. Korktuğu şey ile goz teması kurmak istemez. Gozlerini kısar. Korktuğu her neyse onu ortamdan uzaklaştırmalısınız. Eğer uzaklaştıramıyorsanız, kopeğinizin yerini değiştirmenizi oneririz.
Peki, tamam lider sensin!
Kopekler karşı tarafın liderliğini kabul ediyorsa onun onunde sırt ustu yere yatar. Hatta bu durumda karnını ve boynunu kaşımanızdan da hoşlanırlar. Bu da sizin onlara seni anlıyorum olarak sinyal gonderme biciminiz olabilir. Guzel dostlukların başlangıcı olacak bir harekettir. Kendini kişiye teslim eder ve yatıp yuvarlanır.
Hayır, lider benim!
Bazı kopekler doğuştan lider ruhuna sahiptir ve ne yapsanız sizin evdeki liderliğinizi kabul etmez. Boyle bir kopeğe sahipseniz muhakkak kapıdan once o cıkıyordur. Yemeği sizden once o yiyordur ve saatlerce televizyonun karşısındadır. Ona sormadan kanal bile değiştiremezsiniz.
Doğuştan kazıcıyım.
Kopeklerin doğası gereği kazı kazıyormuş gibi pati surtunmeleri bulunur. Bu eşyalarınıza zarar vermek istediğinden değil, icgudusel olarak yaptığı bir davranıştır. Dikkatini başka yone cekebilirsiniz.
Halının altına yiyecek saklamak.
Bu hareket de icguduseldir ve yemek saklama ihtiyacından dolayı uzun sure temizlik yapmazsanız evin ceşitli yerlerinde kokmuş ve kuflenmiş yiyeceklerle karşılaşabilirsiniz.
Sinirliyim, yaklaşma!
Beden dilinde, kopekler kulaklarını geriye doğru ceker ve geri geri adımlar atarlar. O an yapmanız gereken uzerine doğru yurumemek olmalı.
Orada bir şeyler var.
ozler bir yere kilitlenmiş ve vucut sabit bir şekilde aynı noktaya bakıp durur. Bu size baktığı yonde bir şeyler gorduğunu anlatır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evcil Hayvanlar
- Kopekleri En İyi Şekilde Anlamanın 8 Guzel Yolu