MALZEMELER
1/2 kg karides
1 su bardağı beyaz şarap
rendelenmiş kaşar
domates
soğan
sarımsak
defne yaprağı
tuz
karabiber
4 corba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dovulmuş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Uzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu cekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın. Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alarak isteğe gore tek kişilik guvec kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Uzerine rendelenmiş kaşar doşeyerek onceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN !
__________________
Deniz Urunleri Karides guvec
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Deniz Urunleri Karides guvec