Dovğa
Malzemeler:
1 adet yumurta, 1,5 corba kaşığı un, 2 corba kaşığı pirinc, 3 su bardağı yoğurt, 6 su bardağı su, 1 bardak haşlanmış nohut, 1/2 demet ıspanak, 1/2 demet nane, 1/2 demet dereotu, tuz
Hazırlanışı:
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve uzerine yavaş yavaş tum suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir.
__________________
Azerbeycan mutfağından
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Azerbeycan mutfağından