bazen salata iştah acıcı olarakta yenile bilinir...
bazı bayanlar hatta sadece salatayla oğunlerini gecire bilmekteler

hem sağlık acısından hemde tat acısından salatanın masadaki yeri buyuktur..
Bugday Salatasi ;
3 su bardagi bugday
6 su bardagi su
taze sogan
taze nane
taze maydanoz
konserve bezelye
konserve misir konserve havuc
karabiber
kirmizi biber
bir tutam kekik
tuz
Yapılışı:
bugdaylar su ile birlikte 1 gece onceden islatilir.
malzemelerin tumu ince ince dogranir ve sismis bugdaylara eklenir.
Baharatlarda eklenip karistirilir.
Afiyet olsun...
Servis Onerileri:
Malzemeler istege gore, istenilen miktarda konulur.
Salata servisten bir gun once yapilirsa daha lezzetli olur...
KABAK SALATASI ;
Gerecler:
4 ADET ORTA BOY KABAK
2 CORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
6 CORBA KAŞIĞI YOĞURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 DEMET DEREOTU
biraz tuz.
Yapılışı:
kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin.. yuksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar cok ezilmeden ateşten alın.suyu varsa suzun ve soğumaya bırakın.
Dovulmuş sarmısaklarla yoğurdu karıştırıp kabağa ekleyin.
dere otunun sert saplarını ayırın be taze kısımlarını iri doğruyarak karışıma ekleyin.
AFİYET OLSUN.
Servis Onerileri:
Et yemeklerinin, etli veye tavuklu boreklerin yanına cok yakışır.
sarhoş salatası ;
Gerecler:
yarım demet semizotu,
1adet ota boy domates,
1 adet salatalık
2 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan yarım demek maydanoz
1/2kg.yoğurt
2 diş sarmısak
arzu edildiği kadar zeytinyağı
tuz
pulbiber
Yapılışı:
Semizotu,domates,Salatalık,biber ve maydanozlar yıkanıp, suları iyice suzulur.Ozellikle semizotu saplarıyla birlikte irice doğranır.Domatesler kabukları soyularak doğranır.Sivri biber ve maydanoz eklenir. Kurusoğan yarım ay şeklinde doğranır.Butun bu malzemelerin icine sarmısaklı yoğurt,tuz, pulbiber ve zeytinyağı katılarak iyice karıştırılır.Afiyet olsun.Cok hafif ve lezzetli bir salata. Tavsiye ederim.
Servis Onerileri:
Salataya katılan zeytinyağı,tuz, pulbiber eğer istenirse sadece uzerine konabilir.
Karışık Meyve Salatası;
Gerecler:
3 adet portakal
4 adet muz
3 adet mandalina
2 adet elma
1 bardak cilek 1/2 limon suyu
1,5 kahve fincanı likor
1 su bardağı pudraşeker
1 su bardağı badem
Yapılışı:
1. Bademleri kaynar suya atarak kabullarını cıkartıp makineden gecirin.
2. Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyarak kucuk dilimler halinde doğrayın. Payreks bir tabağa, bir kat meyve, bir kat pudra şekeri ve badem serperek yerleştirin. Kalan meyveleri de uzerine koyup pudraşeker serpin ve likor gezdirin. Dolapta soğutup servis yapın.
Ton Balığı Salatası ;
Gerecler:
1 adet gobek salata
2 adet ton balığı konservesi
1 adet tane mısır konservesi
10 yaprak roka
5 corba kaşığı mayonez(isteğe bağlı) 5 cay kaşığı soya
3 corba kaşığı balzemik sos
5 cay kaşığı sumak
2 cay kaşığı zeytin yağı
2 cay limon suyu
tuz
Yapılışı:
ton balığı konservelerinin birini boşaltmak şartı ile ikisinide derin bir salata kasesine boşaltılır.ardından tum mısır konservesini mayanezide ekleyip karıştırın.gobek salatayı istediğiniz irilikte doğrıyarakilave edin.ilave ettiğiniz her malzemeyi mayonezi karıştıracak şekilde karıştırın.roka yapraklarını ellinizde tutamlar halinde kopararak ekleyin.tuz ilave edin,limon suyu,balzemik sosve zeytin yağını ekleyip uzerine sumak serpin ve mayonez her yerine dağılana kadar karıştırın.
Servis Onerileri:
salatayı kesinlikle beklet meyiniz yaptığınız gun tuketmeye ozen gozsteriniz..
afiyet olsun..
Karidesli Salata ;
Gerecler:
200 gram karides (daha once haşlanmış ve ayıklanmış. Yaklaşık 15 adet cimcime karides)
100 gram mayonez
100 gram sut kreması (arzuya tabi)
2 corba kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı Tabasco (acı biber sosu)
1 kucuk kuru soğan
2 corba kaşığı sirke
2 corba kaşığı limon suyu
5 adet marul yaprağı
tuz
Yapılışı:
Mayonez, krema, zeytinyağı ve acı biber sosunun yarısını karıştırın. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. Uzerine bolca tuz serpip ovun. Bol su ile yıkayıp mayonezli karışıma katın. Marul yapraklarını iyice yıkayıp suzdukten sonra enine şeritler halinde doğrayıp geniş bir salata kabına alın. Karidesleri yaklaşık bir santim boyunda kucuk parcalara ayırın, yapraklara ekleyin. Karışımı arzunuza gore kararınca tuzlayıp hazırladığınız sosu uzerine dokun ve iyice karıştırın.
Servis Onerileri:
. Bu salataya kırlangıc gibi corbaya veya mayonezli yemeklere musait balıkları haşladıktan sonra kılcıklarını ayıkladıktan sonra kucuk parcalara bolup ilave edebilirsiniz.
. Bu salataya cok yakışıcak diğer iki deniz urunu de yengec ile istakozdur, ABD’de aynı salatada bolca kullanılmaktadır.
Aşk Salatası ;
Gerecler:
1 Adet olgun avokado
300 Gr karides (dondurulmuş)
4 Adet ceviz (kıyılmış)
4 Corba kaşığı mayonez 1 Corba kaşığı ketcap
Limon suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Avokadoyu boyuna ikiye bolun ve cekirdeğini cıkartın Bir kaşık yardımı ile parcaların icini boşaltıp kucuk kucuk doğrayın Diğer tarafta mayonez,limon suyu ve ketcabı karıştırarak pembe bir sos hazırlayın Hazırladığınız sosun icine doğradığınız avokadoları, karidesleri ve kıyılmış cevizleri ekleyin Bu malzemeyi ici boşaltılan avokado kabuklarına paylaştırın. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın
Servis Onerileri:
Servis yaparken aşkınızıda tabağa koymayı unutmayın bunu nasıl yapacağınız bilmiyorsanız lutfe kalbinize sorun

Puf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Karidesleri cozulmeleri icin bir iki dakika sıcak suyun icerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır.
Makarna salatası ;
Gerecler:
250 gr makarna
2-3 kaşık yogurt
2-3 kaşık mayonez
1 bardak haşlanmış bezelye
1 bardak haşlanmış havuc
2 salatalık
2 salatalık turşusu
½ limon suyu
2-3 diş sarmisak
Tuz, nane
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın. Suyunu suzup uzerine sıcak su dokun.Bir kasenin icinde yogurt,mayonez,sarmisak,limon suyu ve naneyi karişırın. Bunu makarnalarin uzerine ekleyin. Salatalık, salatalık turşusu ve havucu kucuk kucuk dogra, ve makarnaya ekle. bezelyeleri de ekle. Hepsini kariştir.
Afiyet olsun arkadaşlar.. Şimdilik bu kadar..

__________________