
* 6 milfoy hamuru,
Koftesi icin:
* 250 gr kıyma,
* 1 soğan,
* kurutulmuş ekmek,
* 1 tatlı k. salca,
* Haşlanmış havuc,
* Haşlanmış mısır,
* kekik, kimyon,
* tuz, pulbiber,karabiber,
Uzeri icin: 1 yumurta sarısı.
Kofte hazırlamak icin, karıştırma kabına kıyma, ince doğranmış kuru
soğan, 1 tatlı kaşığı salca, haşlanmış mısır ve alabildiği kadar
kurutulmuş ekmek, tuz ve baharat konulup,
kofte harcı yoğurulur. 3 milfoy yaprağı yanyana konularak 2 sıra
halinde dizilir. Kenarları bastırılarak birbirine yapışması sağlanır.
Kofte harcı yayılıp, uzerine havuc şerit şeklinde konulur. Ve rulo yapılır. Kofte rulosu hamurların
uzun kısmına konur. Birlikte bir kez daha rulo yapılır. Uzerine yumurta
sarısı surulerek bıcakla suslenir. Bir sure dinlendirildikten sonra
170 derecelik fırında pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun,
__________________