Brownieyi bazıları ıslak sever, bazıları da kek kıvamında. Kimisi icine ceviz ekler, kimisi eklemez. Bazısı incecik sever, bazısı da kalın. Ne ceşit olursa olsun, yemek yapan herkesin kendine has, geliştirdiği bir brownie tarifi mutlaka vardır.
Dorie‘nin “Baking: From My Home to Yours” kitabında bahsettiğine gore, unlu Amerikan şef/yemek kitabı yazarı/televizyoncu Julia Child browniesini koyu, yumuşak ve ıslak kıvamda tercih edermiş. Katharine Hepburn ise cok az un kullanarak hazırladığı browniesini ince ve bol cikolatalı severmiş.
Benim tercihim ise arada bir yerlerde. Kesinlikle kuru değil, ama yapış yapış da değil. Ve mutlaka bol cikolatalı. Cevize gelince, ben eklemeyi tercih etmiyorum.

Bugune kadar gormuş olabileceğiniz tariflerden farklı olarak, benim tarifimde brownie piştikten sonra uzerine eritilmiş sutlu cikolata dokuluyor. Onun uzerine de fıstık serpiliyor.

Oldu da bugune kadar kullandığınız tariften sıkılırsanız, benimkini denemekten cekinmeyin. Afiyet olsun.
Malzemeler250 gr bitter cikolata, doğranmış 125 gr tereyağı 1 1/2 su bardağı şeker 4 yumurta 1 cay kaşığı vanilya ozutu 3/4 su bardağı + 2 corba kaşığı un 1/2 cay kaşığı tuz 160 gr sutlu cikolata 1/4 su bardağı fıstık YapılışıFırınınızı onceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayıp, kabın butun kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde parşomen kağıdı serin. Tereyağını ve bitter cikolatayı benmari usulu eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve cırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve cırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Un ve tuzu cok karıştırmamaya ozen gostererek bu karışıma ekleyin. Fırın kabına boşaltıp uzerini spatula yardımıyla duzleyin ve 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Sutlu cikolatayı benmari usulu eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık cikolatayı brownienin uzerine dokun. Tepesine de fıstıkları serpiştirin ve cikolatanın sertleşmesi icin buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.