Ekmek arası hellim peyniri tarifi icin malzemeler


Malzemeler
8 dilim esmer ekmek (veya Trabzon ekmeği) 400 gr hellim peyniri 2 sarı dolmalık biber 2 kırmızı dolmalık biber Bir kec fesleğen yaprağı 1 cay kaşığı kekik 3 corba kaşığı zeytinyağı 2 diş ezilmiş sarımsak İcecek icin
8 kivi 3 su bardağı su 2 corba kaşığıbal

Ekmek arası hellim peyniri Nasıl Yapılır


Sarı ve kırmızı biberlerin cekirdeklerini temizleyip fırında kozleyin. Kabuklarını soyup ince şeritlere kesin.

Hellim peynirini dilimleyin. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırıp yarısını tavada ısıtın. Peyniri ilave edip hafif kızartın. Fesleğen yaprakları ilave edip kızartın. Peynir ve yapraklarını tabağa alın. Kalan yağlı karışımı ekmeklerin icine surun. Alt ekmek diliminin uzerine sırasıyla biber ve peyniri ilave edin. Ust dilimi uzerine kapatıp hafifce bastırın.

Kivileri soyup doğrayın ve blendere alın. Su ve balı ilave edip ezin. Bardaklara paylaştırıp sandvicle servis yapın. Afiyet olsun.




lezzet
__________________