Malzemeler:

• 2 buyuk baş soğan

• 75 gr un (1 cay bardağı)

• 2 corba kaşığı mısır nişastası

• Yarım corba kaşığı kabartma tozu

• Bir cay kaşığı toz kırmızı biber

• Yarım corba kaşığı şeker

• 1 yumurta

• 120 ml sut (1 cay bardağı)

• 1 litre sıvıyağ

• Tuz, karabiber ve istediğiniz diğer baharatlar

Yapılışı:

Soğan halkalarımızı hazırlamaya başlamadan once, yağımızı ısıtmaya başlamalıyız. Eğe fritoz kullanacaksanız ve kısa surede ısınıyorsa bu aşamayı atlayabilirsiniz, ancak kızartma tenceresi kullanacak olanlar, yağı şimdiden ısıtmaya başlamalılar. Ancak dikkat edin, yalnızca kızgın hale getiriyoruz, yağı yakmamalıyız. Yağ ısınırken, soğanlarımızı soyup, dilimleyerek işe başlayabiliriz. Dilimleri kendi iclerinde tek tek halkalara ayırmalıyız.

Diğer taraftan kuru malzemelerimizi karıştırmaya başlayalım. Un, nişasta, kabartma tozu, şeker tuz ve baharatlarımızı derin bir kapta bir araya getirip guzelce karışmalarını sağlayın.

Başka bir kapta ise sut ve yumurtayı iyice cırparak birbirine karıştırıyoruz. Bu karışımı da kuru malzemelerin uzerine ekleyip, tumunu puruzsuz hale getirene dek cırpıyoruz.

Yağın yeterince kızgın hale gelip gelmediğini kontrol ettikten sonra (karışımdan kucuk bir damla yağın icine atarak bakabiliriz) soğan halkalarımızı guzelce karışıma batırıp, kızgın yağın icine atıyoruz. Altın sarısı bir renk alana dek her iki tarafını cevirerek kızartıyoruz. Pişen soğan halkalarımızı havlu kağıt uzerine alarak fazla yağını cekmesini sağlayabiliriz.

Etlerle ve hamburgerlerle yiyebileceğiniz harika bir meze olan cıtır soğan halkalarınızı, atıştırmalık olarak da tercih edebilirsiniz.
__________________