2 corba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir bucuk su bardağı haşhaş
1 su bardağı kaynar su
7 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
3 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Uzeri icin:
5 su bardağı portakal suyu
4 corba kaşığı tozşeker
4 corba kaşığı patates nişastası
Portakallı Haşhaşlı Kek Yapılışı
HAŞHAŞ ve kaynar suyu kısık ateşte, haşhaş suyu cekene dek, arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Tereyağı, tozşeker ve vanilyayı mikserle, tozşeker eriyene dek cırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Un ve portakal kabuğunu ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene dek cırpın ve metal bir kaşık yardımıyla tereyağlı karışıma ekleyin. Yağlı kağıtla kaplanmış 25x35 cm'lik kek kalıbı na boşaltın. Onceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Uzeri icin portakal suyu, tozşeker ve nişastayı kısık ateşte surekli karıştırarak pişirin. Kekin uzerine gezdirip soğumaya bırakın. Fırınlanmış portakal dilimleri ile susleyip servis yapın.

__________________