Malzemeler

Kabak 1/2 kilo
kuzu kıyma 250 gr.
soğan 2 adet
sıvı yağ 3 corba kaşığı
karabiber 2 cay kaşığı
maydanoz 1 demet
yoğurt 1 kase
sarımsak 1 diş
kırmızı pul biber
tereyağ

Tarif

kabakları dolma yapılacak gibi iclerini temizliyoruz,
sıvıyağda her tarafı kızaracak şekilde kızartıyoruz
ic malzemesini hazırlamak icin soğanlar yemeklik doğranıyor
kıyma ile kavruluyor
karabiberini,tuzunu da ilave edip daha sonrada ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edip altını kapatıp dinlendiriyoruz.
Bu ic malzemesini kabakların icine doldurup ağzını domates kabukları ile kapatıp fırın tepsisine diziyoruz.
uzerlerine hafif salcalı su hazırlayıp
tepsiye dokup fırında 170'de pişmesini bekliyoruz
servise sunarken uzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp dokuyoruz.
Yoğurdun uzerinede ister yemeğin suyundan istersenizde tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biberden 1 kaşık dokuyoruz

__________________