Sushi
KAC KİŞİLİK: 2-3
HAZIRLAMA SURESİ: 30 dk
PİŞME SURESİ:2 saat
Malzemeler:
100 gr Japon pirinci
1 cay bardağı pirinc sirkesi
1 tatlı kaşığı tozşeker
İnce somon dilimleri
Buharda pişmiş karides
İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado
Hazırlanışı:
* Japon pirincini bol suyla yıkayıp suzun. Ozel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirincleri harmanlayıp soğutun. Pirinc sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
* Pirincten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda kofte şeklinde parcalar hazırlayın. Pirinc koftelerinin uzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis
edin.Afiyet olsun
Fotoğrafı
http://rapidshare.de/files/1631923/i...10_1_.jpg.html
__________________
Japon Mutfağı
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●48 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Japon Mutfağı