
HAMUR MALZEMESİ:
Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline gore hazırlayın.
PEYNİRLİ MALZEME:
200 gr Kup Doğranmış Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Corba Kaşığı Kekik
80 gr Siyah Cekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri
KARİDESLİ MALZEME:
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Corba Kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 corba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır urun, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Sut Kreması
HAZIRLANIŞI:
Peynirli malzeme icin domateslerin cekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin ucte birini kup kup halinde doğrayın. Kalanı rendeleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını, kup kup doğradığınız peynir ile karıştırın. Karidesli malzeme icin limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Suyun yarısını karideslerin uzerine dokun.
Kabağı ince dilimler halinde doğrayın. Yağı kızdırıp kabakları kızartın. Sirkeyi ekleyin,
Enginarı ikiye veya dorde bolun. Sut kremasını yumurtayla cırpın. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hamurun yarısına sut kremalı karışımın ucte birini surun. Karides, kabak ve enginarı uzerine yerleştirin. Kalan sut kremalı karışımı uzerine dokun. Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın. Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatları serpip peyniri ilave edin.
Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın. Pizzayı fırının alt bolmesinde 25 dakika pişirin.
__________________