Mayonezli Kırlangıc




Malzemeler
1 adet kırlangıc balığı 2 bardak su 1 adet kuru soğan 1 adet orta boy patates 4 adet maydanoz sapı Tuz Karabiber Suslemek icin; 1 cay kaşığı kırmızı balık yumurtası 1 adet doğranmış salatalık turşusu

Tarif • Balığı yıkayın.
• Suzup, kenarda bekletin.
• Tencereye su, soğan, patates, maydanoz sapları, tuz ve karabiberi koyup, kaynatın.
• Kaynayan suya balığı atın. 20 dakika pişirin.
• Kenara alıp, soğumasını bekleyin.
• Balığı butun olarak ya da etlerini fazla parcalamadan kemiklerinden ayırın.
• Derilerini temizleyin.
• Tabağa alın.
• Ayıklanmış balıkların yarısını tabağa dizin.
• Kalan yarısını hazırladığınız sosla karıştırın.
• Tabağın her tarafını kapatacak şekilde yayın.
• Uzerini turşu ve kırmızı balık yumurtalarıyla susleyin.
• Buzdolabında bekletin.


Sos Malzemesi 2 bardak mayonez 1 yemek kaşığı ketcap 2 adet limon veya 1 yemek kaşığı sirke Şeker Tuz

Sos Tarifi Sosu hazırlamak icin suzulmuş balık suyundan 1 kahve fincanı kadarını mayonez, ketcap, limon, şeker ve tuz ile iyice cırpın.
K

__________________