Malzemeler:1 kg kuşbaşı doğranmış hindi eti (but ve goğus karışık) 3 iri soğan 2 tatlı kaşığı pul biber 1 cay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı soya sosu 3-4 tane carliston biber 6-7 diş sarımsak Tuz
Yapılışı:Soğan yarım ay şeklinde iri iri doğranır. Sarımsaklar iri parcalara ayrılır. Hindi etleri tepsiye alınır. Carliston biber haric butun malzemeler eklenir, iyice karıştırılır. Tepsiye yayılır, onceden ısıtılmış fırında pişirilir. Once bir saat kadar uzerini fırın kağıdıyla kapatarak,yirmi dakika da uzeri acık bir şekilde biberleri ekleyerek pişirilir. Biberleri sonradan eklemek, eriyip,hoş olmayan bir goruntu olmasını engelliyor. Her fırının pişirme derecesi değiştiği icin kontrol ederek pişirmek gerekir. Afiyet Olsun...




__________________