
Otlu kek tarifi icin malzemeler
125 g margarin
3 yumurta
1 cay bardağı yoğurt (Suyu iyice suzulmuş olmalı)
100 g lor peyniri
1/2 demet dereotu (Kıyılmış)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 cay kaşığı corekotu
1 tatlı kaşığı susam
1 adet kapya biber (Kucuk doğranmış)
Ayrıca:
1 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Otlu kek Nasıl Yapılır
Sıvı yağı tencerede ısıtıp kup doğranmış soğanları karamelize edin. Biber salcasını ekleyin. Birkac dakika sonra rendelenmiş patatesi ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Oda ısısında yumuşamış margarini, yumurtaları ve yoğurdu karıştırma kabına alıp cırpın. Kalan tum malzemeyi ilave edin. Spatula ile tum malzemeyi birbirine yedirin.
Hamuru yağlanmış kelepceli kalıba aktarın. Onceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.
lezzet.com
__________________