Goji berry ve cikolata kremalı tart tarifi icin malzemeler


Tart hamuru icin
175 gr un 1/4 su bardağı kakao Yarım su bardağı pudra şekeri 1/4 cay kaşığı tuz 125 gr soğuk tereyağı 1 yumurta sarısı İc harcı icin
330 gr bitter cikolata Kurutulmuş goji berry 1+1/4 su bardağı krema

Goji berry ve cikolata kremalı tart Nasıl Yapılır


Soğuk tereyağını kucuk kupler şeklinde kesin. Un, kakao, pudra şekeri ve tuzu buyuk bir cam kaseye alın ve karıştırın. Soğuk tereyağı parcalarını ekleyip ekmek kırıntısı gorunumunde olana kadar catalla karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayıp 20 dakika boyunca ısıtın. 23 cm capında tart kalıbının icini yağlayın. Hamuru 26 cm capında acıp ici yağlanmış tart kalıbına elinizle hafifce bastırarak yayın. Uzerine yağlı kağıt yayıp kuru bakliyat serpin. Sıcak fırında 25 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve bakliyatı tart hamurunun uzerinden alın. Hamuru 8 dakika daha pişirin. Hamuru fırından alıp soğutun. Tartın ic harcı icin cikolatayı kucuk parcalar şeklinde kırın. Bir cam kase icine alın. Kremayı tencerede ısıtın. Sıcak kremayı cikolata parcalarının uzerine ekleyip cikolata eriyene kadar karıştırın. Tart hamurunun icine cikolatayı doldurun. Cikolata ılındıktan sonra buzdolabından soğutun. Uzerine kurutulmuş goji berry’leri serpip servis yapın.
Tart hamuruna eklediğiniz kakaoyu bitter ceşidinden tercih ederseniz damakta daha uzun sure kalan bir aroma elde edebilirsiniz.






lezzet
__________________