Muzlu ve cikolatalı pay tarifi icin malzemeler


6 kare milfoy 180 gr bitter cikolata 1 yemek kaşığı sut 1 yemek kaşığı tereyağı 2 olgunlaşmış muz 350 ml sut 1 paket muzlu puding tozu Rendelenmiş Hindistan cevizi 300 ml soğuk krema 2 yemek kaşığı iri rendelenmiş Hindistan cevizi

Muzlu ve cikolatalı pay Nasıl Yapılır


Cikolata, bir yemek kaşığı sut ve tereyağını cam kaseye alıp benmari usulu eritin. Kaseyi sıcak suyun uzerinden alıp karıştırarak ılındırın. Milfoyleri dikdortgen olacak şekilde yan yana dizerek kenarlarından yapıştırın. Yuvarlak bir kalıba kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Fazla olan kısımları bıcakla kesin. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kalıptan cıkarıp soğutun. Muzların kabuğunu soyup dilimleyin. Sut ve muzlu pudingi tencereye alıp karıştırın. Karıştırarak pişirin. Hindistan cevizini ekleyip tencereyi ocaktan alın. Milfoyun uzerine cikolatalı karışımı yayın. Muz dilimlerini dizin. Uzerine pudingi ekleyip yayın. Soğuk kremayı soğuk bir cam kasede mikserle kopuk gibi olana kadar cırpın. Cırpılmış kremayı tepeleme olacak şekilde uzerine ekleyin. Buzdolabında soğutun. İri rendelenmiş ve fırında kızartılmış Hindistan cevizini uzerine serpip servis yapın.







lezzet
__________________