Frambuazlı ve cikolatalı tart tarifi icin malzemeler


Malzemeler
100 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri 1 yumurta Yarım cay kaşığı vanilya 3 su bardağı un 1 tutam tuz İc harcı icin
180 gr frambuaz 20 gr pudra şekeri 200 gr bitter cikolata 135 gr tereyağı 2 yumurta 2 yumurta sarısı 35 gr toz şeker Uzeri icin
50 gr pudra şekeri 250 gr frambuaz

Frambuazlı ve cikolatalı tart Nasıl Yapılır


Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Hızlı hareketlerle yoğurup hamuru strec folyoya sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru tart kalıbından daha buyuk acıp ici yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlardaki fazlalıkları bıcakla kesin. Hamurun uzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve kuru bakliyatı kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Tartı fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın. Cikolatalı ve frambuazlı dolguyu hazırlamak icin, 180 gr frambuaz ve pudra şekerini bir catal yardımıyla ezip tart hamurunun icine yayın. 200 gr cikolata ve tereyağını benmari usulu eritin ve biraz soğuması icin bekletin. Yumurtalar, yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta cırpın. Bir spatula yardımıyla cikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı frambuaz yaydığınız tabanın uzerine dokup duzleyin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın. Pudra şekeri ve frambuazları karıştırıp pure haline getirin. Tartın uzerine yayıp oda ısısında 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.




lezzet
__________________