Narenciyeli tart tarifi icin malzemeler


2 su bardağı un 45 gr tereyağı Yarım cay bardağı sut 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yumurta sarısı 3 limon 1 portakal 2/3 su bardağı su 1 paket tart jolesi 2 cay bardağı toz şeker

Narenciyeli tart Nasıl Yapılır


Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını cukur şeklinde acın. Tereyağı, yumurta sarıları, pudra şekeri ve sutu ilave edip yoğurun. Uzerini orterek 1 saat dinlendirin. Limonların ve portakalın suyunu sıkın. Kabukları ince rendeleyin. Meyve suyuna şeker, jole ve suyu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak kısık ateşte pişirin. Koyulaşınca ocaktan alarak soğumaya bırakın. Tart kalıplarını yağlayıp un serpin. Hamuru kalıplara paylaştırıp yayın. Uzerlerine ağırlık yapması icin yağlı kağıt ve kuru bakliyat yerleştirin. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından cıkarıp uzerine hazırladığınız joleyi dokun. Portakal ve limon kabuğunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.





lezzet
__________________