Not; Aşağıdaki olculer 12 kişilik bir sofra icindir. Siz kac kişilik yapacaksanız olculeri oranlayarak artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Malzemeler;
*4 su bardağı Basmati Pirinc ( Bu pirinci marketlerde bulabilirsiniz. yasmin Pirinc de aynı ozellikte)
*1 kg kuzu kuşbaşı,
*1 adet buyuk baş kuru soğan
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı nohut
*1 kg kestane
*1 su bardağı badem
*3-4 adet havuc
*4-5 adet kabuk tarcın
*7-8 adet kakuli
*3 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
1.Bademler sıcak suda biraz bekletildikten sonra kabukları cıkarılır ve Tereyağında renkleri hafif donene kadar kavrulur.
2.Nohut haşlanır ve kabukları soyulur.
3.Kestaneler bıcak yardımıyla cizilir, 3-4 saat suda bekletildikten sonra 250 derecede ısıtılmış fırında fazla kurumalarına fırsat vermeden pişirilir.
4.Kuşbaşı etler bir tencerede suyunu cekip, kavrulmaya başlarken, tereyağı ilave edilir.Sonra İnce ince doğradığınız soğanlar eklenir, ara sıra karıştırılarak, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde beraber kavrularak pişirilir.Soğanlar eriyip, et pişince onceden hazırlanan kestane, nohut, badem, havuc, guzelce yıkanmış ve suuzlmuş pirinc beraberce tencereye konur.
5. Tencerenin en ustune tarcın ve kakuli ilave edilir ve pirincin uzerine cıkıncaya kadar sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişen pilavınızın ustunu mutfak havluları ile sararak en az yarım saat dinlendirirseniz, daha guzel olacaktır. Kakuli ve kabuk tarcınları servis sırasında pilavın icinden alın. Afiyet olsun.
__________________
Buhara Pilavı(Ozbek)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Buhara Pilavı(Ozbek)