
Mozzarella peynirli ve domatesli tart tarifi icin malzemeler
Hamur icin
125 gr tereyağı (soğutulmuş) 250 gr un 1 cay kaşığı tuz Yarım cay bardağı soğuk su 1 yumurta (cırpılmış) İc harcı icin
2 domates (dilimlenmiş) 250 gr mozzarella peyniri (dilimlenmiş) 1 diş sarımsak Birkac dal taze kekik Tuz Karabiber
Mozzarella peynirli ve domatesli tart Nasıl Yapılır
Hamuru ici, buzdolabından cıkardığınız tereyağını kup kup kesip tabağa alın. Bu şekilde buzdolabında 10 dakika daha soğutun. Un ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Buzdolabından cıkardığınız soğumuş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Uzerine cırpılmış yumurtayı ekledikten sonra buzlukta soğuttuğunuz suyu birkac seferde ilave ederek ve robotu aralıklı olarak calıştırarak karışımın kum tanecikleri haline gelmesini sağlayın. Hamura mumkun olduğu kadar az dokunarak strec film arasına alıp birleştirin ve dolaba alın. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra 2 yağlı kağıt arasına yerleştirdiğiniz hamuru merdane yardımıyla kalıbın olculerine uygun ve ince olacak şekilde acın. Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarından cıkan fazlalıkları alın ve hamuru kalıbın şeklini iyice almasını sağlayacak şekilde hafifce bastırın. Hamurun uzerine catalla delikler acın ve uygun buyuklukte bir yağlı kağıt yerleştirin. Kabarmasını onlemek icin bakliyatla ağırlık yapın. Onceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından cıkarıp bakliyatları ve yağlı kağıdı uzerinden alın. İc kısımlarının da pembeleşmesi icin biraz daha pişirin. Hazırladığınız tartı fırından cıkarıp ılınmaya bırakın. Bir diş sarımsağı ikiye bolun. Tartın uzerine sarımsağı surerek lezzet vermesini sağlayın. Bir dilim domates, bir dilim mozzarella peyniri olacak şekilde malzemeleri yan yana dizin. Uzerine tuz, karabiber ve taze kekik ekleyip tekrar fırına verin. Peynirler eriyip uzeri pembeleşinceye kadar pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın.
lezzet
__________________