
Cheddar peynirli tart tarifi icin malzemeler
10 baklava yufkası 100 gr tereyağı 100 gr cheddar peyniri 10 dilim dana jambon 1 kabak 1 kırmızıbiber 1 cay bardağı krema 1 sivri biber 2 dal taze soğan Zeytinyağı Tuz Karabiber Taze kekik
Cheddar peynirli tart Nasıl Yapılır
Baklava yufkalarının aralarına eritilmiş tereyağı surerek ust uste dizin. Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını buzerek yerleştirin. 200 derece fırında 2-3 dakika pişirin. Fırından alın. Kabağı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Biberlerin cekirdeklerini temizleyip kucuk kup şeklinde doğrayın ve kabaklara ekleyin. Krema, ince doğranmış soğan, kekik, doğranmış jambon, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Ilındıktan sonra doğranmış peynir ilave edin ve karışımı yufka canağının icine yerleştirin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
lezzet
__________________