Lafı cok uzatmamaya calışıp olayı anlatıyorum. 25 temmuz 2016 gunu motosikletimle bolunmuş 3 şeritli yolda seyrediyordum. sol şeridimde buyuk bi servis aracı vardı. paralel ilerliyoduk. tali yoldan,yolun karşısındaki dukkanda yanan ot birikintisini sondurmek uzere gelen itfaiye aracı ortada duraksamadan,kontrol etmeden,frene dokunmadan yol boşmuşcasına bodozlama yolu katlettiği icin fren izim dahi olmadan aniden cıktığı icin carptım. (otobusten oturu goruş kapalıydı) kaldı ki itfaiye şoforude 1 saniye bile duraksamıyor hatta ben carptıktan 1.5 saniye sonra carptığımı farkedip frene basıyor. video kaydı mevcut.
kaza tutanağında surucu beyanından. yani itfaiye şoforunun beyanından bana geciş ustunluğu olan araca yol vermemekten %70 kendisinide geciş ustunluğu olan araclar bu ustunluklerini halkın can ve mal tehtidi oluşturmayacak şekilde kullanırlar ilkesini ihlal ettiği icin dikkatsizlikten %30 kusur yazdılar. ben yoğunbakıma kaldırıldım. kask,mont,eldiven ekipmanlarım tam olduğu halde beyin kanaması,iki akciğerimde atelaktazi yani kapanma,bacağımda sayısız kırıklar oluştu ve 1.5 ay yoğun bakımda yattım. yuzumun bir tarafı digerinden 1 santim aşağıda,bacağım 2 senedir kaynamıyor 5 kere ameliyat oldum. dizim bukulmuyor,akciğerimin sol altında volume kaybı var.
gel gelelim ki uzlaşmayı kabul etmedim. akabinde video kaydını izlemek uzere bilirkişi atandı. yaptığı incelemeyi 3 yaşındaki cocuk daha detaylı ve bilgili yapardı ki yazdığı cumleler tam olarak şoyleydi " ..... yolundan itfaiye şoforu geliyor .... yolundan motosiklet hızla carpıyor " bu aptalca raporun uzerine video kaydındaki unsurları belirtmediği icin yani itfaiyenin duraksamadan bodozlama kontrolsuz bi şekilde gectiği alenen gorulduğu halde yazmadığı icin itiraz ettik.
itirazimizin ardından yerinde tespit yapıldı. keza aynı şekilde itfaiyenin hicbir hareketini yazmayıp kaza tutanağını kaale almayıp butun sucu bana yazdılar %100 olarak. bizde buna itiraz ettik ve taraflı tutulduğunu belirttik. (videoda net bir şekilde itfaiyenin frene basmadığı yolun ortasında durması ve kontrol etmesi gereken yerde transit gectiği net goruluyor) bunları yazmadılar. neymiş kendimin yaralanmasına sebep vermişim verdikleri rapor boyleydi. bizde itiraz ettik. mahkeme dosyayı istanbul adli tıpa gonderdi.
gel gelelim sorun burda başlıyor. 10.10.2018 tarihinde mahkeme goruldu. istanbuldan gelen raporda kopyala yapıştır yapılmış gibi %100 sucu bana yazdı yine 10 kişinin 10ununda gozuyle gorebildiği video kaydındaki itfaiyenin yaptığı ihlal ettiği dikkatsizliği vs yazmayarak. bu kazada benim %100 suclu olmam icin anayolda itfaiyenin gitmesi benimde tali yoldan bodozlama ona carpmam gerekirdi. gerekceli karar yazıldı ve %100 sucu bana itelediler. adaletsizlik girla. yerel mahkemeye son bi itiraz hakkımız varmış ama biliyorum ki yine yazmayacaklar itfaiyenin duraksamadan kontrolsuz gectiğini. izlemem gereken yol nedir? video kaydı olmasa hic uğraşmayacağım fakat net herşey goruluyor. yazdırtamıyoruz... benim hızım var,evet. fakat fren izim yok yani kaza benim hızımdan dolayı gercekleşmiyor cunku fren yapıp duramadığım icin carpmıyorum. olağan hızımla carpıyorum adamın yola atlamasıyla 3 şeridi kapatmasıyla benim carpmam bir oluyor zaten. aracın sağ arka kapağına carpıyorum. bana bir yol gosterin. hakkımı nasıl arayabilirim. ben %100 haklılığı bana yazın demiyorum. fakat %50 50 ver,60 10 ver 95 5 ver be allahsızlar %100 suclu bulunmak nedir? kusursuz nasıl olabilir? tali yoldan ana yolda seyreden bir aracın 3 şerit onunu kontrolsuz transit gecerek kapatıyosun nasıl %100 haklı olabilirsin? YOL GOSTERİN LUTFEN.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Gecirmiş olduğum trafik kazası ile ilgili yol gosterici bir yardim bekliyorum.