Merhaba,
Annem şu anda ikinci eşi ile boşanma davası icerisinde. Ben ise şu anda 25 yaşındayım.
Bu kişi bana eğitimimi rahat surdurebilmem icin son 2 yıldır duzenli olarak banka hesabım uzerinden kendi isteğiyle harclık gonderiyordu.
Dun evime, şimdiye kadar gonderilmiş tum harclık icin banka dekontları ile birlikte acılan bir ilamsız icra takibi dokumanı geldi.
Bana harclık olarak gonderilen bu para icin hic bir senet ya da borcum yoktur, yalnızca duzenli olarak kişisel bir destek niyetinde gonderiliyordu.
Dekontlar ve benim icin bu gune kadar yapılmış tum harcamaların belgeleri eklenmiş, toplamda 50000TL gibi bir borcum var gibi gosterilmiş.
Ancak ben hic bir şekilde borc olarak boyle bir para almadım ya da boyle bir parayı "borc niyetiyle" kabul etmedim.
Bu konuda 7 gun icerisinde cevap vermem gerektiği bilgisini internetten oğrendim, ancak biraz korkmuş ve anlayamamış durumdayım.
Nasıl bir cevap verilmeli, yukumluluklerim neler, ve herhangi bir koşulda borclu duruma duşer miyim?
Kısa zamanda cevap bekliyorum.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Hukuk
- harclık olarak verilen para icin ilamsız icra takibi - nasıl karşılık verilmeli?