bir kişi ile goruşmem olmadığı halde telefonla kişi mahkemeye kendi adamlarını sahit gostererek dosyaya tanık gosteriyor.
savunmalarımı resmi evrakta yalan beyan sucu olarak gostermiş
hakaret anında savunmalarımda kişi ile kesinlikle telefonla goruşmediğimi hts kayıtlarının cıkarılması gerektiğini beyan ettim.
ayrıca mahkemeye yalan beyan sucundan cezalandırılmam icin dilekce yazmış
oysaki aşağıdaki resmi evrakta yalan beyan suclarının hicbirini işlemedim.
bu durumda konya cumhuriyet başsavcılığına işlemediğim bir suctan dolayı iftiradan dolayı sikayetci olmak istiyorum
yorum ve goruşlerinize ihtiyacım var.
resmi evrakta yalan beyan ornek:
5237 Sayılı T.C.K.nın 268. maddesinde tanımlanan sucun oluşması icin. failin işlediği suc sebebiyle kendisi hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engellemek amacıyla başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanmasının gerektiği, somut olayda, olay gunu gercekleşen yaralamalı trafik kazasının mağduru olan ve adli raporunun alınması icin kollukca adli tıp şube mudurluğune goturulen sanığın, hakkında kovuşturması devam eden dava sebebiyle savunmasının alınması amacıyla cıkarılan yakalama kararının infazını engellemek amacıyla kuzeni F. C.’ın kimlik bilgilerini vererek bu kişi adına adli raporun tanzimine yol acmaktan ibaret eyleminin 5237 Sayılı T.C.K.nın 206. maddesinde tanımlanan “Resmi belgenin duzenlenmesinde yalan beyan” sucunu oluşturur.
Somut olayda; surucu belgesiz arac kullanan sanığın trafik gorevlilerine kardeşine ait kimliği ibraz ederek mağdur adına trafik ceza tutanağı duzenlenmesine neden olmak şeklindeki eyleminin TCK’nın 206. maddesinde tanımlanan “Resmi belgenin duzenlenmesinde yalan beyan” sucunu oluşturur.
Somut olayda; şuphe uzerine polis tarafından durdurulan aracta bulunan suca suruklenen cocuğun kendisini M.M.B. olarak tanıtıp hakkında bu isimle belge duzenlenmesine neden olduğunun anlaşılması karşısında sanığın eyleminin TCK’nın 206. maddesinde duzenlenen resmi belgenin duzenlenmesinde yalan beyanda bulunma sucunu oluşturur