Haftada 30 saat derse giren mudur yetkili sınıf oğretmeniyim. İlce milli eğitim mudurluğu tarafından evde eğitimde resen gorevlendirildim. Evde eğitim gorevine gonullu olmadığımdan gorevlendirmeye itiraz ettim. İtiraz dilekcem aşağıdaki gibidir. Sizce sonuc ne olur?

İlce milli eğitim mudurluğu tarafından ...gun ve ...sayılı yazısıyla evde eğitim icin resen gorevlendirildim. Bu gorevlendirme 16 Aralık 2006 gun ve 26378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1.12.2006 gun ve 2006/1350 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu kararının 20/2 maddesine aykırı olduğundan itiraz ediyorum. Anılan maddede aylık karşılığı ve zorunlu ek dersini dolduramayan oğretmenlerin resen gorevlendirileceği belirtilmektedir. Bu doğrultuda aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders gorevimi yerine getirdiğimden resen gorevlendirilmem hukuka aykırıdır. Aynı şekilde hukuk devletinin en onemli gereklerinden normlar hiyerarşisi acısından resen gorevlendirilmeme dayanak olan Ozel Eğitim Hizmetleri Yonetmeliğinin 14.maddesine anılan Bakanlar Kurulu kararı maddesi karşısında itibar edilemez. Yine aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders gorevimi yerine getirdiğimden soz konusu resen gorevlendirme işlemi Anayasa'nın 18.maddesinde ongorulen angarya yasağının da ihlalidir. Bu nedenle soz konusu gorevlendirme işleminin tekrar değerlendirilerek iptaline karar verilmesini arz ederim.