Veteriner Hekim ( Veteriner değil. Hekim kelimesi unutulmamalıdır)
Veteriner Hekimliği; kedi, kopek, kuş gibi evcilleştirilmiş hayvanlar,keklik, yaban domuzu, ceylan gibi vahşi hayvanlar,koyun, keci, sığır gibi kucukbaş-buyukbaş hayvanlar ve tavuk, hindi, ordek gibi kumes hayvanlarının uretimi ve tedavileri, hayvan ırklarının ıslahı ve yetiştirilmesi, verimliliklerinin artması, sağlıklarının korunması, hastalıkların tedavisi, salgın hastalıkların onlenmesi, iguana, bukalemun, şempanze gibi egzotik hayvan yetiştiriciliği ve tedavileri,et, sut, bal gibi hayvansal urunlerin insan sağlığına uygunluğunun denetimi, gıda hijyeni ve kontrolu, hayvansal urunlerde kirlenme ve cevre kirliliği konularıyla ilgilenen uzmanlık dalıdır.
Yediğiniz etten , ictiğiniz sute kadar , tukettiğiniz baldan , kullandığınız ilaca kadar Veteriner hekim sorumludur.
Bu bolum ulkemizde aşağılanmamalıdır. Cunku veteriner hekimlik sadece Rektal Palpasyon değildir.
Fakulteden mezun olanlar Doktor unvanını alır ve Pretisyen hekim olarak goreve başlarlar ,Tıp hekimlerinin mezun olduğu gibi.
Veteriner hekimliği 2 yıl değil 5 (beş) yıllık bir fakultedir. +1 yıl hazırlık dersi alınır. ve genel olarak alınan dersler şoyledir ;
Akademik birimler
Anatomi
Biyokimya
Fizyoloji
Histoloji
Embriyoloji
Deontoloji
Klinik Oncesi Bilimler Bolumu
Farmakoloji ve Toksikoloji
Mikrobiyoloji
Parazitoloji
Patoloji
Viroloji
Klinik Bilimleri Bolumu
Cerrahi
Doğum ve Jinekoloji
Dahiliye
Dollenme ve Suni Tohumlama
Zootekni ve Hayvan Besleme Bolumu
Biyoistatistik
Genetik
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği
Zootekni
Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bolumu
Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Halk Sağlığı Anabilim Dalı
ve secmeli dersler.
Topladıgım kısa bilgileri okuduğunuz icin teşekkurlerimi sunuyorum. Hepinize saygılar sevgiler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Tıp / Biyoloji / Farmakoloji Bolum tanıtımı - Lutfen dikkate alınız.