ALINTIDIR !!! fazla soze gerek yok bunun altından itibaren başlıyor ! _____________________________________________ Sevgili SRO oyuncuları ve diğer RPg oyuncu arkadaşlar, Burada sizlerle ozellikle Turk oyuncularla yaşadığım genel tavır ve davranışlara ilişkin problemleri paylaşmak ve bu problemlere ilişkin birtakım cozumlemelere katkı sağlamak amacıyla yeni bir başlık actım. Eminim sizlerde ozellikle sizinle aynı dili konuşan aynı vatanı paylaşan diğer oyuncularla benzeri durum ve sıkıntıları yaşamışsınızdır. Genel anlamda yaşadığım sıkıntılar, *Hicbir sebep olmaksızın başkası tarafından tenkit ve hakarete maruz kalmak, *Israrla dilencilik yapılması, *Ne yazık ki pekcok Turk arkadaşın futursuzca KS yapması. (beni değil , atıyorum guild veya unionda işte XXX_TR KS ci ıvırdı zıvırdı nefret ediorum diolar surekli sarı yazılarda bizim TR uzantılı arklara KS yakıştırmaları yapılıyor ki bundan utanc duyuyorum) *OZellikle birbirimize karşı hissettiğimiz akıl almaz nefret. Kaynağının nerden geldiğini bilmiyorum. ( bu arada bu duşuncem bireyi değil geneli kapsıyor.) * Son olarak serverda gorduğum turk arkadaşların bot kullanma sayılarındaki artış.. Şimdi ilk şıktan başlayarak etik oyuncu olmanın gereklerine değinmek istiyorum. Oncelikle karşımızda Oyun oynayan karakterlerin bizler gibi insanlar tarafından yonetildiklerini kabullenmeli ve ona gore davranmalıyız ki, kufur olaylarını asgariye indirebilelim. Egolarımızı tatmin etmenin yolu SRO oynamaktan gecmiyor arkadaşlar. Saygı ve sevgi olduğu surece daha huzurlu ortamlar daha mutlu tecrubeler yaşarız. Birbirimiz ustunde birtakım kabadayı baskısı oluşturarak bir yere varamayız. Ozellikle ust level arkadaşların en buyuk problemi Jangan ve DN de surekli para hususunda taciz edilmeleri ki bu hic hoş bir durum değil. Bunu yapan insanların gercekten aklen sapıtmış olduğunu duşunuyorum. Bu bir karakter ozelliğidir. Lutfen bu tarz yaklaşımlardan duşuk level arkadaşlarımız sakınsınlar. Oyun icerisinde bir Turk diğerine hep duşuk kalite insan muamelesi yapıyor. Soz gelimi EZİK lafı buna en iyi ornek. Karşınızdakine ilk etapta boyle bir tavır alırsanız onu tanıma şansınız hic olmayabilir. Veya buyuk ihtimalle kufurleşirsiniz bi sonraki adımda. Lutfen konuşmalarımızda hep yapıcı başlayalım. Konuşmak zorunda değiliz belki ama en azından geleneklerimizin bir gereği olan selam almak vermek mevzuatına sahip cıkalım. Bu arada birbaşka oyuncunun atak aldığı bir yaratığa dalarak o insanın cinlerini tepesine cıkarmaktan zevk alıyor olabilirsiniz ama bunu siz yaşayınca nasıl hissedeceğinizi duşunun. Ve lutfen kaliteli ahlak sahibi bir ırkın temsilcisi olan biz Turklerin adının bu şekilde ağza alınmasına engel olun. Bot kullanımı konusunda hicbir soze gerek duymuyorum. Tamamiyle normal şekilde SRO ya saatlerini verip level kasmış insanların emeklerine saygısızlık ve arsızlıktır. Ayrıca bu tip insanlar yine ulkemizin değerlerini hice saymakta ve yabancı oyuncuların akıllarında olumsuz etki bırakmaktadırlar. Bu konuda ozellikle Guild masterların birleşip aralarında bu tip seviyesiz şahısları mimleyip guildlere girmelerini onlemek gerekmekte. Gerci bu pek yeterli bir cozum değil ama elbet buna da bir cozum getirilebilir kanımca. Ozetle soylemek istediğim aramızda kucuğu severek buyuğe saygı duyarak oluşturmamız gereken serverlar bazında bi sinerji oluşturmanın gerekliliğidir. Turklerin hepsinin birleşmesi o serverdaki ticaretin ele gecirilmesi demektir bence. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım. DONANİMH.... SİTESİNDEN ALINTIDIR !!! ve Xian1981 nickli arkadaşımıza hernerede bulunuyorsa teşekkurler... __________________