Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası onunde oturma eylemi yapan ailelerin eylemi 5'nci gunune girerken, eyleme katılan aile sayısı 13'e yukseldi. Bugun oğulları 4 yıl once Ağrının Eleşkirt ilcesinde kaybolan Vahit Cur'un (16) annesi Necla Cur ve babası Bedirhan Cur oturma eylemine katıldı. Anne Necla Cur, oğlunun kendisine verilmesini istedi. Anne Cur, “Ben buraya kadar geldim, oğlumu almadan bir yere gidemem. Dağa gittim oğlumu gordum, cocuğumu vermediler. Oğlumun kafasını yıkamışlar, ilac vermişler. Diyorlar sen gidersen, devlet annene, babana işkence eder. Kardeşine işkence eder, korkutuyorlar cocuğu. Yalan soyluyorlar. Cocukları korkutup eve gelmelerini engelliyorlar” dedi.
Baba Bedirhan Cur ise, oğullarını gormeye gittiklerini ve teroristlerin 'artık oğlunuzu bir daha gormeye gelmeyin' dediklerini soyledi. Baba Cur, “Kafamıza silah dayadılar. Oğlum gelmek istedi vermediler. Ben fakirim, perişanım. Bakın ben yaşlıyım. Hak mıdır, Musluman cocuğunu alıp silah vermek, kasına silah dayamak. Muslumanlık boyle midir. Devletinizi bırakmayın. Oğlum kac gel. Devletine teslim ol. Devletimiz bambaşkadır babam. Onlardan hayır gelmez. 15- 16 yaşındaydı. Kacırıldığında cobandı" diye konuştu.
Diğer bir aile ise Diyarbakır'dan oğlu 4 yıl once teror orgutu PKK tarafından alıkonulan Aziz Demir'in (16) annesi Guzide Demir oturma eylemine katıldı. Anne Guzide Demir en son 1 yıl once oğluyla goruştuğunu ve bacaklarından yaralandığını soyledi. Anne Demir, “Telefon caldı, ben hep yanmışım dedi. Diyor gelin beni goturun. Biz gittik kimse bizi bırakmadı. Kandırılıp goturuldu. Bu acıları cektik. Gittik Suriye kapısında yattık. Kimse bizi bırakmadı. Her gunumuz bize olumdur. 4 sene oldu gitti. Şimdi 20 yaşındadır” diye konuştu.
Ailelerin umutlu bekleyişleri devam ediyor.
Rıdvan Kılıc - Sedat Irmak