Genel Bilgiler - İşletme
İşletme bolumu; oğrenciyi başlıca işletme yonetimi, uretim yonetimi, pazarlama, muhasebe ve işletme finansmanı bilim dallarında yetiştirmekte ve bunların yanısıra genel iktisat, maliye, yonetim bilimi, ticaret hukuku ve sayısal yontemler bilim dalları ile ilgili asgari zorunlu dersler vermekte ve bu konudaki calışma alanlarına hazırlamaktadır.

İşletme nedir?
İnsan ihtiyaclarının karşılamak uzere bilgi, insan, teknoloji, finansal kaynak ve benzeri guncel uretim faktorlerini en etkin ve verimli bir şekilde kullanarak oncelikle uzun donemde kÂr, sureklilik ve sosyal sorumluluk amaclarını yerine getirmek icin ekonomik mal ve hizmet uretmek icin kurulmuş iktisadi birimler ve bu birimleri inceleyen bilim dalıdır.

İşletme Eğitiminin Amacı
İşletme bolumu, programlarında temel hedef olarak gelişen ve kureselleşen dunyada cağdaş işletmeciliğin temel kural ve ilkelerini teorik ve uygulamalı bicimde ulkenin koşullarına uygun bicimde vermeyi amac secmiştir. Oğrencilere geniş bir ders yelpazesi ile sosyal konulara analitik bakış acısı kazandırılarak, kıt kaynakların en verimli şekilde kullanılması yolları oğretilmekte ve firmaların, dolayısıyla ulke ekonomisinin en verimli şekilde yonetilmesine katkı sağlamak, işletme kavramını, işletmelerin yerine getirdiği işlevleri, ic ve dış cevresini tanıyan, analizini yapabilen, sorunlara cozum onerileri uretebilen, sağlıklı kararlar alabilen, finans, muhasebe, pazarlama gibi ceşitli alanlarda yoneticiler ile işletmeciler yetiştirmektir. Bu amacların gercekleştirilebilmesi icin ders programları ve oğretim ortamı surekli geliştirilmeye calışılmaktadır.

Mezunların calışma alanları
İşletme bolumu, Kamu ve Ozel sektore yonetici ve eleman yetiştirmek amacıyla oğretim yapan bir bolumdur. Bu bolumde oğrenciler, Temel İşletmecilik yanında İnsan Kaynakları Yonetimi, Uretim Pazarlama ve Sayısal Yontemler alanlarında yoğunlaşabilmektedirler. İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi İşletme Bolumu programını tamamlayanlar kamu ve ozel sektorde cok geniş calışma olanaklarına sahiptirler.

İşletme Bolumu mezunlarının calıştığı alanlar:
Ozel ve Kamu kuruluşlarda her kademede yoneticilik
Bankacılık ve Sigortacılık
Borsa ve Aracı Kurumlar
Maliye Mufettişliği
Kaymakamlık
Mali Muşavirlik
İdari Hakimlik
Akademisyenlik
İnsan Kaynakları Uzmanlığı
Uretim ve Hizmet Planlaması
Pazarlama Uzmanlığı