2010 yılında 40000TL'ye konut aldım.Mortgage icin başvurdum.Banka tapuda yazan pansiyon terimine dikkat etmemiş ve normal konut kredisi gibi merkezinden onay istemiş,onay bana bildirildi ama son anda problem yaşandığını tapuda mesken yerine pansiyon yazdığını bu yuzden ancak ihtiyac kredisi verebileceklerini soylediler. Ben de mortgage icin kabul etmiştiniz bu ev zaten pansiyon olarak değil daimi kullandığım meskenim olacaktır bu şartla ihtiyac kredisi verirseniz kabul ederim dedim. Banka tazminat falan talep ederim diye şartımı kabul etti, aynı masraf ve taksitlendirme miktarlarıyla ve hesapta Turkiye'de ilk defa bana uygulanacak turde bir krediyi onaylayacalarını bildirerek krediyi sonunda verdiler ama expertiz, dosya vs.vs. mortgage icin yapılan her tur masrafı aldılar. Bunun icin 2150 TL peşin para istediler kredi oncesinde verdim ama kredi cektikten sonra banka hesabına baktım 2150 TL lik bir miktar ne toplu olarak ne de expertiz, dosya, dask vs. masrafı olarak ayrı ayrı belirtilmemiş, direkt şubeye sordum bana expertsiz icin başta soyledikleri 600 yerine 300TL,dask vs,dosya icin de toplamda 600 TL masraf alındığını hesap extresinde gosterdiler ama aslında 2150 TL almışlardı.o odemeyi yaparken de buna dair dekont falan verilmemişti. Bu durumda mrotgage gibi yapılan bir tuketici kredisi verilmiş oldu(ilk defa).ve ayrıca 2150 değil 600 TL masraf yapıldığı extrelerden goruluyor olduğundan buna ait tuketici hakları savunulabilir mi? Hangi dernek veya mahkemenin işi? Dava acılırken dosya masrafındaki bedeldeki problem icin ne yapılabilir?Not : Bu evi sonradan elime gecen bir parayla 2013'de 10 yıl yerine erken borc kapatarak sattım.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Sanat Tarihi / Arkeoloji mortgage yerine tuketici kredisinde masraf iade