Uy sevgili uşağum Dursun Allah´ın selamı ustine olsun... Mektubu cok yavaş yazayrum, cunkim pilurum, cabuk okuyamazsun ! Benden yana sual edersen, Allahuma pin şukur eyiyim, yeni bir iş puldum. Emrimde yuze yakın adam var, hepisi da sessiz sedasuz, gendi hallerinde. Ne iş pulduğumi soraysan soyleyeceğum da patlama, mezarluk bekcisi oldum. Bacin Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midur, kiz midur, belli teğul. Hacan o yuzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin soyleyemeyrum. Temel emicen de tukan actı, o da otuza aldigini yirmibeşe vereyi surumden kazanaymiş oyle tedu. Bizim koye findukcularin Temel´i muhtar sectuk, akillu uşakdur da! Gecen gun hepimizi zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel akilludur, hem de durusttur.. Gecenlerde bir taksinin şoforu koye varmış, muhtari arayi,meğer yolda bir tavuk ezmiş sahibini sorayimiş. Muhtar Temel tavuğa bakmış, ha bu bizden teğildur, bizim koyde yassu tavuk yoktur, demiş. Senin kucuğun Memet cok akilli bir uşak cıktı. Gecen gun tepeye varmış, elinde bir ip sallayup durayi. Anan, "Uy uşağum ne edersun oraya ?" demiş. O da hava turumuna bakayrum demiş. Cektum oni akşam karşuma, anlat de bakayum şu hava durumu işinu dedim. Anlatti, meğer ip sallanunca havanin ruzgarli olduğuni, ip islaninca da yağmur yağdiğuni anlayimiş. Cok akilli uşak vesselam. Sen o yaşta boyle akilli degildun! ula uşağum emicen Temel varidi ya varidi deyrum şimcik oldi fadume daha fazla doğurmasun deyi prezervatifmidur nedur ondan almış paketin ustunde yazayimiş başuna gecir deyi oda başuna gecirmiş havasızlıkdan oldi Yaa işte boyle usağum.. Memlecetten sağa pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazarum.. Baki Hudaya emanet ol. Baban not: sağa para gondereceydim emme zarfı kapatmış idum koyamadum __________________