Sozcu Gazetesi yazarı Can Ataklı, bugunku koşesinde Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri. Ersoy'u eleştirdi.

Bugunku yazısının bir bolumunu Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a donuk eleştirilere ayıran Can Ataklı, Bakan Ersoy'un bayramdan once yaptığı ''9 gun tatile gerek kalmadı, zaten oteller dolu'' şeklindeki ifadeleri icin ''Evlere şenlik Turizm Bakanımız var'' ifadelerini kullandı.
Can Ataklı'nın yazısının ilgili bolumu şoyle:
İnanmayacaksınız ama hÂl duyduğuma inanmak istemiyorum.
Turizmin başına bakan olarak getirilen otel sahibi, bu bayram tatilinin uzatılmasına karşı olduğunu soylerken, “Zaten oteller de doldu” demişti.
O zaman da yazıp hafiften dalga gecmiştim ama yine de “Olmaz boyle şey” demekten kendimi alamıyorum.
Ama ne yazık ki, Turkiye bir cadır devleti gibi yonetildiği icin bu beyan doğru. Zaten kulaklarımızla da duyduk, yeni Turkiye dedikleri yer boyle bir şey oldu.
Muhtemelen bu bakan, kendi otel mudurlerine “Benim otellerde doluluk durumu nedir?” diye sorduktan sonra “Efendim maşallah, sayenizde hic boş yerimiz yok” cevabını alınca butun otellerin dolu olduğunu duşundu.
Eh oteller dolu olduğuna gore tatile ne gerek var değil mi?
Aynı bakanın, kiraladığı Yunan gemisine muşteri bulmak icin “Yunan adalarına vizesiz yolculuk” diye bas bas bağıran reklamları da devam ediyor.

turizmguncel