Tip Zırhlı personel taşıyıcı
Anavatan Sovyetler Birliği
Servis gecmişi
Serviste 1972 - Mevcut
Ozellikler
Ağırlık 11.5 ton
Uzunluk 7,535 m
Genişlik 2.80 m
Yukseklik 2.32 m
Murettebat (3 + 7 yolcu)
Zırh 9 mm (on)
7 mm (yanlar)
Ana
silÂhlanma 14.5 mm KPVT makinalı tufek ya da 12.7 mm DShK
Ikincil
silÂhlanma 7.62 mm PKT makinalı tufek
Motor 2 x benzinli ZMZ-4905
120 hp (88.2 kW) (x2)
Guc / ağırlık / Ton 20 hp
Suspansiyon tekerlekli 8 × 8
Operasyonel
menzil 400-600 km
Hız 80 km / h, 9 km yuzmek / saat
BTR-70 sekiz tekerlekli bir zırhlı personel taşıyıcı (Rusca: бронетранспортер / Bronetransporter veya kelimenin tam anlamıyla "Zırhlı Transporter") aslında endustriyel designator GAZ-4905 kapsamında 1960'ların sonunda gelişti. 21 Ağustos 1972 tarihinde, bu hizmete kabul edildi ve daha sonra ihrac olacağını Varşova Paktı ve diğer muttefikleri. Daha once halefi olarak tanıtılan BTR-60, en yakından BTR-60PB andırıyor. İyileştirmeler ağır dahil zırh delmek icin kaplama ve lastikler daha az eğilimli. Diğer acılardan, arac BTR-60PB cok benzer, ağır donatılmış bir catıya monte edilmiş taret sahip iki arac makineli tufek ve ikincil bir eş eksenli PKT makinalı tufek, ancak daha guclu bir benzinli motor konfigurasyonu ile.
Bir başka fark, aracın onceki aracın her iki tarafında tekerlek, ikinci ve ucuncu ciftleri arasındaki beltlıne uzerinde bulunduğu yan kapı, bir konumda. Ancak, BTR-70 tasarımcıları, beltline altında kapılarını taşındı. Sovyet taktikleri o hareket halindeyken aractan asker boşaltma cağrısı gibi, bu değişiklik aynı zamanda askerlerin daha hızlı cıkmak ve daha az kendilerini acığa anlamına geliyordu, ancak bir askerin riski bir tekerlek altında cekti ve yaralı veya oldurulmekten arttı duşman.
Aracın selefi gibi, tam bir amfibik kucuk bir hazırlık ile. Bir lisanslı Rumen kopya tayin edildi-77 TAB ve daha iyi bir taret ve farklı motor dahil olmak uzere yerel uretim kolaylaştırmak icin ceşitli iyileştirmeler ve değişiklikler vardı.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Mühendislik / Mimarlık / Peyzaj Apc-70