Tip Zırhlı arac mucadele
Anavatan Almanya / Hollanda
Ozellikler
Ağırlık 25.2 ton (24.8 uzun ton, 27.8 kısa ton) (arac);
33 t (32 uzun ton, 36 kısa ton) (brut)
Uzunluk 7.88 m (25 ft 10)
Genişlik 2,99 m (9 ft 10)
Yukseklik 2.37 m (7 ft 9) (bazal arac)
Murettebat 3 (8)
Zırh AMAP karma zırh
Ana
silÂhlanma 40mm Otomatik bombaatar (Heckler & Koch GMG) ya da 12.7 mm ağır makineli tufek (M3M)
Motor MTU 8V 199 TE20 Diesel [1]
530 kW (711 hp)
Guc / ağırlık 16.1 kW / ton (max ağırlık)
Suspansiyon 8x8
Operasyonel
menzil 1100 km (684 mil)
Hız 103 km / h (64 mph)
Boxer is a German - Hollandalı cok maksatlı zırhlı savaş arac yuklenebilir gorev modullerinin kullanımı yoluyla operasyonların bir dizi gercekleştirmek icin tasarlanmış.Bu ARTEC GmbH (Zırhlı Arac teknolojisi) endustri grubu tarafından uretilen ve program tarafından yonetilen ediliyor OCCAR (Ortak Silahlanma İşbirliği Teşkilatı).ARTEC GmbH oturduğundan Munih, kendi ana şirketler Krauss-Maffei Wegmann GmbH ve Rheinmetall MAN Askeri Araclar GmbH Alman tarafında (RMMV), [2] ve Hollanda Rheinmetall MAN Askeri Araclar Nederland BV. [3] Diğer isimler Multirole Zırhlı Arac icin Boxer ve MRAV, GTK (zırhlı taşıma aracı G T K raftfahrzeug ransport epanzertes).
Uretim tarihi
Boxer zırhlı yarar aracı nesil uretmeyi amaclayan bir kooperatif Avrupa tasarım projesidir. Proje başlangıcta arasında bir ortak girişim olarak başladı Almanya, Britanya ve Fransa'nın, ancak Fransa daha sonra kendi tasarım, takip etmek, 1999 yılında programı bıraktı VEHICULE blinde de Combat d'Infanterie (VBCI). Ancak, 2001 yılı başlarında Hollanda bir Mutabakat Zaptı imzalanmış ve proje katıldı. 2003 yılının Temmuz ayında, kısa bir sure başladıktan sonra Irak savaşı, Savunma Bakanlığı, UKBoxer programından cekilme ve odaklanma niyetini acıkladı Gelecek Hızlı Etki Sistemi (FRES). (İngiltere dahil) programında her bir ortak temmuz İlk prototip 2002 yılında Almanya'ya teslim edildi 2004 dort prototip almak ve Almanya'da değerlendirme denemeler tabi oldu. Once Felemenkce prototip 2003. Uretim teslimatlar 2004 yılında başlaması planlanan Ekim ayında teslim edildi, ancak cok sayıda tasarım değişiklikleri ve siyasi sorunlar 2008 yılına kadar uretimini erteledi.
Hollanda yerine, yaklaşık 400 Boksorler gerektirir M577 ve destek varyantları YPR-765 in Hollanda Kraliyet Ordusu Hollanda 2006 sonbaharında YPR-765 savaş surumlerini 200 arac tedarik doğruladı zaten sahip, ile değiştirilecektir CV90 IFV.
13 Aralık 2006 tarihinde Alman parlamentosu icin 272 Boksorler tedarik onaylı Alman Ordusu, [4] onun hisselerini yerine M113ve Fuchs TPZ 1 araclar. Yuksek sayıda zaman Fuchs '2020 yılına kadar eskimiş, daha Boksorler takip etmek olasıdır.
Şimdiye kadar, yaklaşık 600 Boksorler Alman Ordusu icin planlanmıştır. 23 Eylul 2009 tarihinde, ilk Boxer resmen Alman Federal Savunma, Teknoloji Ofisi ve Tedarik (BWB) teslim edildi. Kasım 2014 yılında, Almanya ordernd 131 Boksorler amorphere toplu.
Haziran 2007'de, Boxer İngiliz icin kabul ediliyordu FRES programı.
İlkbaharda (M2QCB makineli tufek ve H & K 40mm GMGs ile donatılmış) FLW200 uzaktan silah istasyonları ile 2011 ilk Alman uretim aracları, 2011 yılının ikinci yarısında Afganistan'a eğitim ve dağıtım icin Piyade Taburu 292 ve Dağ Piyade Taburu'nun 231 teslim edildi.
Kasım 2014 yılında, Alman ordusu başka 131 Boksorler emretti.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Mühendislik / Mimarlık / Peyzaj Kmw boxer