İleri Seviye Shaman Kullanımı - Sage/Xcalibur Fikir Alışverişi
Oyun Dünyası0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- İleri Seviye Shaman Kullanımı - Sage/Xcalibur Fikir Alışverişi
-
30-09-2019, 10:15:46ALINTIDIR Blizzard'dan onay almış resmi WoW fan sitesi www.wowturk.com dan alıntıdır. Bunu yazan Sage/Xcalibur abilerime teşekkur ediyorum. Bu guzel yazıyı gorunce sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıdaki topic te forum mudavimlerimizden şaman SAGE ile şahsımın karşılıklı fikir alışverişleri vardı. Bunun Şaman olmak isteyecekler icin guzel bir istişare olduğunu duşunduğum icin postları buraya ekliyorum.. Bu hem iki farklı fikirdeki insanın medeni bir şekilde tartışmasına ornektir. Hemde faydalı bir kaynaktır... Buyrun okumaya... SAGE Shaman olarak secebileceğin 2 yol var; Enchanment, Elemental. Bunların yanına tavsiyem kesinlikle Res alman. Elem gidiceksen; Elemental Mastery ye kadar acman lazımki bunu yaparsan delyynin bahsettiği Nature Swiftness talentini acamazsın. Ben şahsen tavsiye etmiyorum. Ench gidiceksen; Savaşların daha uzun surer ama yaklaşık tum sınıfları iyi bir oyunla alabilirsin. Burdaki amac Flurry, Parry, İmproved Windfury gibi talentleri acmak, Stoneskin totemi acmamaktır. Res ise; Improved Reincarnate i pek tavsiye etmiyorum malum her saat başı olen bir grup instanceı bıraksın bence =). Ancestral Healing sacma ve İmproved Healing Wave ise gereksiz, oyunda hep Lesser ı kullancaksın. Amac Nature swiftnessı acmak burda. NS neden onemli; Şimdi NS acıldığında bir sonraki buyunun cast timeı 0 lanıyor. (Res, GW, Astral recall haric) Bunla tam olucekken NS+HW ile 2200 hp alırsın kafadan. En zevklisi ise Alliance raid grubuna NS+Chain lightning le dalıp kamikaze yapmak. Bunu ne zaman yapsam arkamdaki horde arkadaşlarda benimle koşuyor ve geri cekilmeye zorluyoruz hehe =) Ench Res gidip int+stam kasarsan, hem mana poolun bitmez hemde bitse bile yakın dovuşte herkesi harcarsın =) Ele Res gidersen rakiplerini hızlı oldurebiliyorsun sonra mana bitince yakın dovuşe gitmek zorunda kalıyorsun. Ench/Ele gereksiz bir olay sakın yapma Ench/Ele/Res daha gereksiz bir olay. Bana talentleri sorabilirsin cunku gercekten işe yaramıyor bazıları. Malesef talent listemi veremem bunu USde oynayan Turk bir arkadaşla beraber yaptık ve kimseye vermemeye karar verdik =) Xcalibur Enhance + Ele gereksiz mi Sage n'aaptın? Bence de en guzeli enhance element gitmek Hem sağlam kapatıyorsun (enhance) Hem buyuler cok sağlam cakıyor (element) Eğer puanlarını dikkatli harcarsan Deli şoklar patlatan bir yakın dovuş ustası olabilirsin. Şamanım 50 iken level 55 fighter pvp Şaman 52 iken level 57 fighter (dueL) yendim Yani enh + ele superdir bence de SAGE Xcalibur iyi olabilirde NSyi gectim ILHW siz pvpde gercekten zorlanırsın. Tidal focusla aldığın %5 lik crit bonusu onemli zaten. Ench ele ile mananın nasıl akıp gittiğini anlayamazsın. Coğu zaman duellerde earth shock rank1 kullandığım oluyor. Eğer onu kullanırsanda Ele gitmenin pek mantığı olmuyor. Warriorları yenebilirsin rahat ama Paladin/Priest/druid gibi sınıflarda manan cok cabuk biter. Hele paladin seal of wisdomu actığı an olay biter =). Kanımca Ele sadece PvE icin ve lvl60 a kadar kullanılcak bir talent ağacı. Gerci olay gene kafada bitiyor. Ben işimi sağlama alan bir insanım hep onun yuzunden res gittim =). Enh+Ele tam hızlı oldurmek isteyenler icin. Magein yanına gidip elemental mastery acıp 1.1k earth shock hasarı vermek gercekten super zevkli. Ama işte kendini healleyebilen sınıflarda gercekten zor enh+ele. Ayrıca 2vs1 dede zorlanırsın. Zaten mana poolu sıkıntılı bir karakterin mana poolunu zorlamaya gerek yok bence hehe =) Xcalibur Sevgili Sage, Dediklerin doğru ona şuphe yok. Ancak oynama tarzına bağlı olarak bu dediklerin değişebilir. Kendimden Ornek vererek acıklayacağım: Eğer dediğim talentlerde gidersen, ILHW kullanmana bile gerek olmuyor. Cunku rakibini o kadar hızlı harcıyorsun ki.. Bu belirttiğim şekildeki talentlerde şoklarını cok dikkatli kullanman lazım. Dediğin gibi mana zaten az. O yuzden totem ağırlıklı savaşmak gerek. Bunun icin "ileri totem teknikleri ve PvP" uzerine bir kitap yazmayı bile duşunuyorum (Razz) Neyse.. Int ağırlıkı str+agi techizatlara yuklenirsen, hem bolca critical vurup hemde yuksek zarar vermen olası. Obur turlu az zarar vereceğin icin NS+HW kombosu hayat kurtarıyor gibi gozukuyor. Buna damage olarak bir kac ornek vereyim Şoklarımın ortalama zararı 400 civarı (53 şaman) Crit. Olduğu zaman bu zarar 600 lere kadar tırmanıyor. Elimde bulunan level 48 gatorbite axe (mavi) ile vurduğum zarar rockbiterla beraber minimum 230 larda geziyor. Crit. vurduğum 560 - 570 leri saymıyorum. Şimdi weapon speed 3.2 olan bir silah elimdeki (silahlar değişebilir tabi ama genel olarak yapı aynı) Flurry ile %30 luk hız artışı geliyor. Bu da bu silahın hızını 15 sn icin 2.20 ye indiriyor. yani DPS %30 artıyor. Eh buna thundering strikes ile gelen +crit şansı, grace of air totem+str of the earth ekleyince tadından yenmez hale geliyor. (grace of air min +46 agi str of the earth +61 str) Eğer karşındaki buyucu ise arada bir şoklamak Cok tatlı oluyor. Şu seal olayına gelince. Purge ne gune duruyor. Bildiğin uzere purge her turlu seal'ın canına okuyor (immunity shield haric) Klasik kombom şu şekilde (pala icin) Yaklaşırken Earthbind +Purge+ES+ Biraz uzağa Searing totem. sonra grace of air, healing stream Sonra bir şok daha bu arada mana yarılandı. Ama arkadaşın enerji de indi ondan sonra dal. tam enerjileri bitmek uzereyken hepsi immune acar o sırada first aid. Immune gectiği anda topyekun yuklen..Ara sıra purge le... Hop pala yerde Ha bu arada elemental tree de "clear casting" aldıysan ve tutarsa da o zaman durdurulmaz oluyorsun. Ama yanlış anlaşılmasın. Senin dediklerine karşı değilim. Senin oynama stiline gore senin set daha uygun ve o da guzel bir set. Ama savaş esnasında thundering+flurry+imp. Rockbiter+parry dortlusu işi bitiriyor resmen. İşte bu oyunun guzelliği. Tamamen farklı yapıda iki şaman ve ikisi de kendi capında guzel. SAGE Hehe Xcalibur cok guzel anlatmışsın valla =) Dediğim gibi oynayışlarımız farklı sen hızlı ben garanti oldurmeyi seviyorum. Bu arada Rockbiter yerine Windfury kullanmanı tavsiye ederim. Hele yuksek hasar veriyorsa ki silahın bahsettiğin uzre bayağı iyi vuruyor hic kacınma =) Ama ne bilim eğer Elemental Mastery talent olarak acmayacaksan Ele gitmene gerek yok. Başka birşeyde Rogue la karşılaşırken cripplingi attığı zaman senin cure poison atıp heallenecek bir yere gitmen gercekten zaman kaybediyor ve hemen ardından tekrar seni cripple edebilir. Kısaca yere yapışıyorsun. Onun icin ILHW ve NS+HW bence lazım =). Kısa veya uzun ikimizde amacımıza ulaşıyoruz tabi =). NSi cok amaclı kullanabilirsin. Partide olecek bir priye ns+hw partinin tumune ns+ch veya kacan 3 alliance a ns+chain gibi ozellikleri var Xcalibur Gozunu seveyim Windfury deme bana... Tapardım o skill e. Ama en son NERF ten sonra (hayır inanmıyorum "esas olması gereken şekle geldi" dediklerine) Artık son derece kullanışsız oldu. Hele hele 2H silahla kullanırken Sad Ha nedir belki STORMSTRIKE ile guzel bir buff olabilir WF. Ama malesef şu anda RB RULES Enhancement gidersen TOUGHNESS ile +%10 armor kazandığını biliyorsundur. Bu zaten o rogueların damage kısmına ilac oluyor bazen gercekten. o seni yavaşlatırsa sendde onu yavaşlatacaksın ve uzaklaşacaksın. tabi bunlar taktik. Kişiden kişiye değişir keşke karşı karşıya gelip bir duel edebilseydik seninle SAGE Keşke ah ah.. =). Windfury nerflenirken aslına biraz geliştirdiler. Eskiden ilk vuruş 800luk saldırı gucu bonusu alırdı şimdi 2 vuruş alıyor. Tek kotu yanı ardı ardına proc yapmaması. Olsun genede guzel ;D. Rockbiter a dikkat et warriordan mobu calma instanceda hehe. Toughness bendede var hehe gercekten guzel %50reduction a az kaldı =). Yere yapışma olayından kastım geriye gidememek =). Yoksa peeh isterse net kullansın gene alırım =). 2h asla kullanmam hehe bak vaybe bayaa ayrı kullanıyoruz shamanlarımızı. 1h(dagger tercihen]shield her zaman Very Happy Ama o Rogue lar deli etmez mi ya? http://www.thottbot.com/?i=35846 http://www.thottbot.com/?i=21012 gibi silahlara roll atıyorlar ve kendilerini haklı cıkarmaya calışıyorlar, http://www.thottbot.com/?i=34719 buna roll atınca ben blacklist oluyorum. Daha cıkmadı ve blacklist olmadımda şeytan diyor al butun rogueları kilitle bir yere ver gazı hepsinin beyinleri fışkırsın. Bu arada 2.mace i grindlemeye gidiyorum ben artık. Restless Shadelerden duşuyor Passageddaki 0.01 şansla artık 1-2 yıl sonra kaparım Xcalibur Yok yok. Sırf WF cok sevdiğim icin Stormstrike alıp deneyeceğim bir de. Ki Stormstrike azıcık gereksiz bir saldırı modu (cok mana harcıyor yaa) ama ekstra bir free attack + Rockbiter + Gatorsbite ... AMan allahım verilebilecek zararı duşunmek dahi istemiyorum. 2 atak suresinde 3 atak ustelik +5x attack power ile... Ha nedir? Bunu WF ile yaparsan.. Ha bir de tutarsaaaa 2 atak suresine 4 atak sığdırısın ikisi +800 atack power ile .. Bir de crit vurdun mu flurry ile mazallah.. Fantazi ama olur mu olur ya! 5.4 sn icin de şoksuz SADECE 2H ile vereceğin zarar 2.5K Razz Adam oturup ağlasın artık ne diyeyim Şu 2H olayına gelince Her zaman tercihim 1H Axe + Shield olmuştur(malum orclarda baltaya +5 skill var.. ha nedir oyunda duzgun 1H axe yok Razz ) Ancak Şimdi armor fena değil ustelik en iyi savunma saldırıdır hesabı dalıyoruz. Ha instancelarda napıyoruz hemen elimize alıyoruz Hypertech Buckler ı Hoooop 2.6 k armor oluyor sana 4.5K Razz iciyorsun elixir of defence i oluyor 5K.... Boss geldi allah ... Elixir of lesser stone form Hoop 1.5 dakika icin 6K Şaman... Mail...6K... ne diyorsun Xca demez mi insan. Ağlamaz mı rakip bu durumda.. Hadi aldık zweihander, armor duştu ucundan (Razz 2k? ucundan?) hala 4K moba dalarken. Verdin RB ı silaha.. Verdin Stormstrike ı (gaza geldim level atlar atlamaz alıyorum) Hobahhh .. __________________